Simone

Simone van den Boogaart - ahimsa yoga

Te veel

Tijdens mijn studietijd maakte ik kennis met het yoga-fenomeen. Toen ik ging werken, zocht ik de yogamat niet meer op, want ik was druk-druk-druk. Dat vonden mijn hoofd en lichaam ook, want na twee jaar liep ik tegen een burn-out aan. Ik was mezelf compleet en totaal kwijt.

Nieuwsgierig

Toen kwam de yoga weer om de hoek kijken. Ik was verwonderd over hoe goed ik me voelde na een uurtje yoga. Ik móest weten hoe deze simpele oefeningen zo'n groot effect op me konden hebben! 
Zo belandde ik in 2010 bij Janna Wingelaar van Yogaopleiding Hara in Groningen.

Onderzoek

Bij Janna leerde ik écht te voelen. In een yogahouding onderzocht ik mijn lichamelijke én geestelijke kant. En kwam ik er achter dat ik mezelf vaak forceerde en veroordeelde. Alles moest altijd beter. Niet gek dus dat ik een burn-out had gekregen...

Creëer!

Dit inzicht gaf me de prachtige kans om het anders te doen! Ik besef nu dat ik voor een groot deel mijn eigen leven creëer. Ik heb een keus in hoe ik omga met mijn 'alles-moet-altijd-beter’-deel in mij.

Qigong

In 2016 maakte ik kennis met qigong. De vloeiende, zachte bewegingen afgewisseld met enorm krachtige oefeningen brachten me naar een nieuwe laag van mezelf. Het mocht nóg luchtiger, sterker én zachter. Wat een fantastische aanvulling was dit op de yoga! Ik voelde al heel snel: dit wil ik óók doorgeven.

En zo geef ik met heel mijn ziel en zaligheid de yoga en qigong!

Kwaliteit

Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Yogadocenten Nederland en de European Union of Yoga. Deze beroepsverenigingen beheren de kwaliteit van yogadocenten in Nederland en Europa. Belangrijk in deze tijd, waarin er zoveel aanbod is.