Simone

Simone van den Boogaart - ahimsa yoga

Botsing

Tijdens mijn studietijd maakte ik kennis met het yoga-fenomeen. Yoga vond ik toen 'gewoon lekker'. Toen ik ging werken, zocht ik de yogamat niet meer op, want ik was druk-druk-druk. Dat vonden mijn hoofd en lichaam ook, want na twee jaar liep ik tegen een burn-out aan. Dat was een stevige botsing. Ik was mezelf compleet en totaal kwijt.

De ontdekking

Toen kwam de yoga weer om de hoek kijken. Ik was verwonderd over hoe goed ik me voelde na een uurtje yoga. Mijn lieve man typeerde het als: 'zwaar stoned'. Zo'n sterke ontspanning had het op mijn vermoeide lichaam en geest.

Nieuwsgierig

Ik werd nieuwsgieriger naar de werking achter de yoga. Hoe konden deze simpele oefeningen zo'n groot effect op me hebben?! Zo belandde ik in 2010 bij Janna Wingelaar van Yogaopleiding Hara in Groningen (erkende opleiding van Vereniging Yogadocenten Nederland en de European Union of Yoga). In eerste instantie niet om docent te worden...

Oef...

Bij Janna leerde ik écht te voelen. In een yogahouding onderzocht ik mijn lichamelijke én geestelijke kant. En ik kwam er achter dat ik mezelf vaak forceerde en veroordeelde. Alles moest altijd beter. Niet gek dus dat ik een burn-out kreeg. Daar heb ik in rap tempo naar toe gewerkt met deze overtuigingen. Ja, dat was best een pittig inzicht...

YES!

Maar dit bewustzijn heeft ook een prachtige andere kant: namelijk de kans om het anders te doen! Ik besef nu dat ik voor een groot deel mijn eigen leven kan creëren. Ik heb een keus in hoe ik omga met mijn 'alles-moet-altijd-beter-deel' in mij. Uiteindelijk realiseer ik me dat het niet uitmaakt wat ik doe. Als ik het maar doe vanuit mezelf. Mijn wérkelijke zelf, dat een contactlijntje heeft met m'n ziel.

En vanuit dat inzicht geef ik met veel enthousiasme yogales!

Kwaliteit

Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Yogadocenten Nederland en de European Union of Yoga. Deze beroepsverenigingen beheren de kwaliteit van yogadocenten en -opleidingen in Nederland en Europa. Belangrijk in deze tijd, waarin er zoveel aanbod is.