Yoga

De essentie

Tijdens de yogales onderzoek je in elke houding welke spieren je kunt ontspannen. Je leert los te laten, te aarden. Daardoor ervaar je een diepe ontspanning. Je geest richt zich met aandacht op je lichaam en verkent de 'onderdelen'. De yoga heeft zo een meditatieve werking.

Ahimsa - geweldloosheid

Tijdens de yogales leer je oordeelloos te kijken naar jezelf. Hoe reageert je lichaam op de houding? Zit je geest er tussen met z'n mening? Doordat je observeert, neem je afstand van dit oordeel. En dát is ahimsa: zonder geweld naar jezelf kijken. Zonder oordeel, zonder moeten. Met liefdevolle acceptatie van wie je bent.

Kracht van zacht

Door de zachtheid in je houdingen en de stille geest, ervaar je jezelf in vrijheid. Dit brengt je naar je centrum, waar jouw kracht huist. Zo ervaar je de kracht van zacht!

Kwaliteit

Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Yogadocenten Nederland en de European Union of Yoga. Deze beroepsverenigingen beheren de kwaliteit van yogadocenten en -opleidingen in Nederland en Europa. Belangrijk in deze tijd, waarin er zoveel aanbod is.