Het leven als soep

Het leven als soep

Mijn hobby is het verzinnen van metaforen. Zo heb ik wel eens biogarde gebruikt voor een relatie-breuk. Ok, dat ging misschien wat te ver, maar helder was 't wel... geloof ik. En nu heb ik er weer één: het leven is als het koken & eten van soep.

Peper & kussen
Door te proeven weet je of er wat peper bij moet (= spice up your life!). Of dat ie juist wat aangelegd moet worden (= beetje minder spice, meer relaxen). Checken of ’t spul niet dreigt over te koken (= je woede NU afreageren op een kussen i.p.v. je partner straks). Eerst voelen of ie niet te warm is, dan pas voorschotelen (= voorbereiden voor het partnergesprek ná het kussengevecht).

De soep-check
Makes sense, toch? En proeven (voelen) hoe het met de soep (alias het leven) staat, is eigenlijk waar het continue om draait! Het maakt niets uit wat je doet, hoe je het doet. Als je maar blijft voelen of het nog OK is. Dan weet je ook meteen of je dat wat je hebt gedaan, je nog een keer wilt doen. Of een beetje anders. Of niet.

Soep-soorten
Hetzelfde met soep-soorten: eenmaal tomatensoep geproefd, wil je mogelijk niets meer anders. Mjammie! Maar ook dat gaat vervelen, altijd hetzelfde. Dus ga je op de erwtensoep-tour. Het leven houdt van verandering. Een keer ranzige aspergesoep gehad? Dan laat je die links liggen/staan. Maar mogelijk dat je een jaar later in een ander restaurant het weer eens probeert. Wat blijkt? Zo lekker heb je je soep nog nooit gegeten!! Jaja, beweeg maar af en toe maar lekker uit je comfort-zone. Wat een wereld aan soep-verrassingen!

En als je zo’n soep-blog hebt geschreven, dan weet je dat het tijd is om even naar buiten te gaan voor wat frisse lucht. ; )

Simone

Trefwoorden: 
comfort zone

Reactie toevoegen